11.9.2010

Play

Tämän illan leffaelämys tuntui taas niiiin hyvältä. Tykkään katsoa lempparileffoja uudelleen ja uudelleen. Mikä parasta, niistä löytää aina jotain uutta ja mikä vielä parempaa, elämys on taattu, mikäli on onnistunut unohtamaan suuren osan leffasta. ( Oon huomannu tän erityisesti kirjojen kohdalla. Oli kirja miten tuttu tahansa, luettu monet monet kerrat, aina tuntuu hyvältä. Onnistun unohtamaan suuren osan tapahtumien kulusta lukemisen jälkeen, minkä takia tiettyjä kirjojakin voi lukea uudelleen ja uudelleen, aina yllättyen tai löytäen "uusia" puolia niistä.) Tämän illan elokuva oli Avain pakoon ( The Shawshank Redemption).

Rita Hayworth – avain pakoon (The Shawshank Redemption) on vuonna 1994 valmistunut Frank Darabontin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva. Se perustuu Stephen Kingin novelliin Rita Hayworth and Shawshank Redemption (suom. Avain pakoon) (1982). Elokuvan pääosissa näyttelevät Tim Robbins (Andy Dufresne) ja Morgan Freeman (Ellis "Red" Redding). -tiedot tyylikkäästi kopsattu suoraan Wikipediasta, hih


Eräs toinen lempileffoistani (jonka olisin katsonut heti tän perään, mutta se on jossain laatikossa! höh.) on Vihreä maili, elikkä The Green Mile. Samalta ohjaajalta vuonna -99 tullut leffa, joka perustuu myös Kingin kirjaan. Ihana leffa, kattokaa se ellette oo jo nähny.. ja jos ootte, kattokaa uudelleen :)


Nyt mietinki, pitäisköhän kyseiset kirjat lukea, Avain pakoon ja Kuoleman käytävä. Leffat on niin hyviä että voiko kirjat olla parempia? Mulla on aikamoisia ennakkoluuloja kirjoja kohtaan, koska mulla ei oo Kingistä kovin hyviä kokemuksia.

Kerran luin pakolla (jep, en lopeta kirjaa vaikka se olisi miten huono, jostain syystä pakko vaan lukea vaikka hampaat irvessä läpi...) Kingin kirjan, en edes muista nimeä.. Siinä nainen jää käsiraudoissa kiinni sänkyyn, jossain syrjäisellä mökillä. Siinä sitten mietitään että miten pärjäillään ja nirskutellaan ranteita rautoja vasten. Jossain vaiheessa juoni alko mennä tosi oudoksi enkä muista siitä kummempia yksityiskohtia. Noooo... jotta tuntemukset Kingiä kohtaan ei perustuisi yhteen huonoon kokemukseen, ajattelin lukea siltä toisenki kirjan, nimittäin Usvan (The Mist). Kirja alkaa kivasti, porukka jää loukkuun kauppaan ja ulkona on sumua. Jossain vaiheessa taas juoni alkaa mennä mulle vähän överiksi, kuvaan astuu lonkeroita ja jättiläishyönteisiä ym.. En tykänny...yhtään. Mutta, jotta King- kokemukset ei olis ollu näin kurjia, ajattelin antaa mahdollisuuden leffalle The Mist, joka ilmesty taannoin. Ajattelin ettei leffa ainakaan voinut olla niin huono kuin kirja. Mutta olipa vain. (The Mist on muuten samalta ohjaajalta ku nuo aiemmatki leffat)

Mutta jospa tässä sitten olisikin mahdollisuus kokea jotain mukavaa Kingin seurassa? Lukaisen nämä kirjat ja ollaan kavereita? Taidan antaa Stephenille (jep, nyt ollaan jo näin läheisiä) vielä mahdollisuuden. Ja auta armias jos menee mokaamaan tämän.. Mutta onneks mulla on silloin vielä nää leffat :)

Luetteko te Kingiä? Mitä mieltä ootte näistä leffoista?

3 kommenttia:

 1. Heips! Mä tykkään kans kovasti noista molemmista leffoista ja olen katsonut ne monta kertaa ja aina ne on vaan yhtä hyviä. Mun yks lempileffa on Amelie. Sen olen katsonut varmaan 10 kertaa. Se on kyllä ihan erilainen kuin noi äsköset.
  En muista oonko lukenut Kingiä, mutta ymmärrän kyllä miks et oo tykännyt lukea niitä. Onhan ne vähän omanlaisiaan, ainakin elokuvien perusteella.
  Mutta nyt kyllä saattaisit saada hyvän lukukokemuksen, jos luet sellaisen kirjan, minkä elokuvasta olet tykänny.
  Monesti on mulle käynyt niin, että jompikumpi on pettymys, joko kirja tai elokuva. Yleensä se viimeisin kokemus. Tai ainakin se toinen on parempi kuin toinen. Ehkä mua vaan sekoittaa se, että ne on tehty niin eri tavalla monesti. Ja tarina on osittain muuttunut.

  VastaaPoista
 2. Jep, löysin tosi kivoja kirjoja kyllä, täytyy myöntää. :) Kingin kirjat ovat kyllä vähän outoja, mutta muhun jotenkin iskee se outous. :D Suosittelen kyllä lämpimästi Uinu uinu lemmikkiäni, luin sen ekan kerran kun olin joku 14v enkä pelännyt, eilen sitten luin sitä uudestaan ja hyvä että uskalsin mennä enää vessaan. :D Johtui varmaan väsymyksestä... (seliseli)
  Toinen mitä voisin Kingiltä suositella on Musta Torni -sarja. En ollut itse kuullutkaan siitä ennen kuin sain 16-vuotislahjaksi kirjasarjan ekan osan, koukkuun jäin... Nyt löytyy koko sarja hyllystä. :D

  VastaaPoista
 3. Outi: Se on kyllä ihan totta että kirjasta ja leffasta saa usein niiin eri fiiliksen. Hyvänä esimerkkinä mun lempparikirja John Irving,Kaikki isäni hotellit. Mahtava kirja, mutta ihan järkyttävä leffana (alotin kattomaan ja muutaman minuutin jälkeen piti sammuttaa ku oli niin hirveää sontaa koko leffa,tunnelma väärä, musiikit väärät..ja pitkä kirja oli typistetty leffamittaan joten tapahtumat oli irrallisia ja sekavia, harmi) Toinen esimerkki onki sitten kirjan ja leffan hyvästä yhteentörmäyksestä, nimittäin Patrick Süskindin Parfyymi!!! ahhh...iiiihana kirja ja mahtava leffanaki, just oikea tunnelma, oikeat kuvat ja värit, ihanat kokemukset molemmista :) Ja Amélie<3 ihana ihana!

  Seamrog: Mulla alkaa tökkiä just nuo lonkerot ym ötökkäteema, menee vaan jotenki yli mulla. Kummitukset ja semmoset taas on hyvä aihe:) tiiän suunnilleen, mitä Uinu uinu lemmikissä tapahtuu, joten sen voisi lukea ja katsoakin :) (aukko sivistyksessä ku en oo vielä kumpaakaan tehny!)Mustaa tornia oon joskus hipelöinytki kirjastossa, pitänee ottaa taas harkintaan sen lainaaminen :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...