25.11.2011

Tupariviemisiä


Huomenna pikkuveli pitää tuparit kämppiksensä kans, jei bileet! No aika rauhallinen ilta tulossa ku oon vielä toipilaana, mutta pakko lähtä vähä ihmisten ilmoille jo kämpiltä. Alkaa jo viiraan päässä ku möllötän vaan itekseni. Terveisin mökkihöperö :)

Jätkät saa vinyylikulhot lahjaksi ja enköhän vielä huomenna täytä kulhot herkuilla. Ihmeen kauan siinä meniki, että kokeilin kulhojen tekoa. Alku oli kyllä melkosta sähläystä kuuman uunin ja hankalan uunikintaan takia. Plaah, enkä löytäny hyvää alustaa, jonka päällä vinyyliä sulattaa. Mutta lopulta kehittelin kakkuvuoasta sopivan alustan ja johan alko toimimaan!

Eli uuni 200 astetta, vinyyli jonku uuninkestävän esineen päälle uuniin ja sit vaan oottelee vähä aikaa että vinyyli lerpahtaa esineen päälle. Tässä vaiheessa keplottelin vinyylin ja kakkuvuoan ulos uunista ja painelin pehmeää vinyyliä vielä vuokaa vasten. Aika hyvin sitä sai vielä muokattua. Mutta oli vähä hankalampaa ku ajattelin..tai sitte en vaan heti keksiny käyttää sopivaa alustaa. Seliseli :)

Ensin en meinannu jaksaa alkaa tekeen näitä tänä iltana, mutta sitte ajattelin äkkiä pyöräyttää Mutakakun tuomisiksi. Suklaan ja voin sulattamisen jälkeen sen pitää vähä jäähtyä, joten ajattelin äkkiä sekoittaa Tonnikalapiirakan ainekset siinä samalla ja paistaa senki. Ja lopulta, kun uuni oli jo valmiiksi lämmin, ajattelin sitteki jaksaa askarrella vielä kulhojen kans :) Joten huomiseks onki kaikki viemiset ok mallilla.8 kommenttia:

 1. Tajuttoman mageet viemiset pojille!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maaret :) Ja pojat tykkäs! Ilmeet oli melkoset ku hoksasivat että se onki vinyyli ja kerroin että tein kulhot ite :D

  VastaaPoista
 3. Jei kiitos Nna kommentista :) Minäki tykkään ja meinaan kyllä tehä noita vielä myöhemminki!

  VastaaPoista
 4. ihan mielettömän upea keksintö! Ja tosi komealta näyttää :D Tää oli paras käsityötoteutus, jonka oon aikoihin nähnyt! <3

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos Heska kovasti kommentista! Näitä kulhoja on näkynyt netissä aiemminkin ja idea on jäänyt mieleen, en voi siis ottaa kunniaa keksimisestä :) ohjeen sovelsin yrityksen ja erehdyksen (ja ähellyksen!) kautta, toivottavasti siitä on hyötyä muillekin! Sydän myös takaisin, kiva kun piipahdit ♥

  VastaaPoista
 6. Komeat kulhot! :) Näitä on tullut ihailtua jo monta vuotta blogeissa ja lehdissä, mutta ei ole tullut itse kokeiltua. Jo taitaisi olla korkea aika! Vanhemmilta löytyy satoja(!) vinyyleitä. Ehkä jonkun voisi uhrata tähän tarkoitukseenkin..

  VastaaPoista
 7. Kiitos Saara :) wau! Löytyisipä munki vanhempien varastoista noin makeita käsityömateriaaleja...öh, ei ku vinyyleitä :D juu homma meni lopulta näppärästi, kunhan löysi oman hyvän tavan tehdä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...