17.7.2010

Minäminäminä

Tällaisen bongasin Varpunen vaatekaapissa- blogista.

Oon ihan höpönä ystäväkirjoihin ja muihin "itsensä paljasteluihin", joten näillä mennään!


1. Missä ja koska synnyit?

Rovaniemellä, vuoden 1986 viimeisenä päivänä. Pakkasta oli nelisenkymmentä astetta. Näytin ihan eskimolta mustine pörröhiuksineni.2. Onko sinulla sisaruksia?
Isosisko, isoveli ja pikkuveli. Meillä on tosi hyvät välit, onneksi. Ollaan synnytty kolmella eri vuosikymmenellä joten ollaan pikkuveljen kans vähä sellasia iltatähtiä :D


3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?
Asuin Ranualla elämäni ekat 4 vuotta, silloin äiti oli perhepäivähoitaja, joten meillä oli paljo lapsia aina hoidossa. Tokaluokalla olin iltapäivähoidossa, kun äiti oli töissä. En oo koskaan kokenu päiväkotielämää.


4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?
Ranualla meillä oli sonneja, kanoja, lampaita, koira.. Ja mulla oli sisilisko, jonka isoveli oli mulle pyydystänyt. Se eleli keltaisessa pikku ämpärissä. Ala-asteella mulla ja pikkuveljellä oli kanit. Mun kani oli musta ja sillä oli valkoinen nenä. Se oli Nöpönenä ja veljen kani oli Mussukka :) Sit meillä oli kanoja (mulla oli Iines ja veljen kana oli Jätkä-Jaakko, ehkä paras nimi ikinä♥) ja satunnaisia elättihiiriä ym. Myöhemmin mulla oli kaksi kania, Eetu Johannes ja Aatu Verneri. Koira söi ne.


5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä.
Meidän Mersussa ei ollu turvavöitä takana ollenkaan. Hullua.

6. Oliko sinulla mielilelua?
En pienenä leikkiny nukeilla. Mulla oli maatilan tyttönä hieno polkurattori. Yks pelottava nukke mulla oli, se rupes huutamaan kun sen tutin otti pois. En oikein tykänny siitä. Mutta yks hieno nukke mulla oli, jolla leikin aina koiran kans (ja sen oli näkönenki!). Isoveli oli lainannu sitä johonki kauhubileisiin, joten se oli piirretty täyteen arpia ym.. Pää roikkui vieterin varassa.Tykkäsin siitä kauheesti :) (kuva alla!) Ai niin, ja yks lempparileluaihe oli ötökät, käärmeet ja hämähäkit.

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona?
En. En osaa vieläkään ajatella mikä musta tulis.

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?
Jokapaikan tyttö. Ei todellakaan voi sanoa näkymättömäksi.

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?
Avainta ei ollut koska asuttiin maalla ja siellähän ovet on aina auki, niinku Muumitalossa. Leikin aina ja kaikkialla. Olin paljo kavereilla yötä (meillä ei niinkään) ja usein äiti joutu tulla hakeen mut kotiin ku en tullu soitoista huolimatta.

10. Nukuitko valot päällä?
Muistaakseni en. Pimeys ei oo niinkään pelottanu mua.

11. Lempilastenohjelmasi?
En muista katsoneeni paljoakaan telkkaria alle kouluikäisenä. Hyviä sarjoja oli Varjoankka, Pilipalipilotit, Gummibears, Rescue Rangers...

12. Muistatko ensimäistä koulupäivääsi?
Muistan että istuin Reetan vieressä jolla oli silmätulehdus. Pulpetit oli järjestetty kaarien muotoon.

13. Keräilitkö jotain?
Pullonkorkkeja (missäköhän ne on, mahtavaa käsityöainesta
!), tarroja... en luultavasti kauheasti keräillyt.

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?
Kuvis, matikka, ymppä (biologia, ympäristöoppi)

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?
Useimmiten kiusattu. Olin usein kolmas pyörä ja mut laitettiin tekemään kaikkea mitä en ois halunnu. Outoa kyllä, en vaan lähteny tilanteesta pois vaan halusin silti olla mukana. Vaikka aina piti tulla itkien kotiin.

16. Mitä harrastit?
Partio, pianopiiri (lopetin ja aloitin ainaki viis kertaa. Ja sitte lopetin.), erilaiset käsityö- ja askartelukerhot..

17. Ystäväsi?
Ystävät on jonneki jääny. Tavallaan kova ikävä niitä aikoja mutta toisaalta nyt me ollaan aivan eri ihmisiä. Tulisiko sitä vielä juttuun niitten kans?

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?
Olin ekalla. Yläluokkalaiset eli 5-6lk järjesti jonku sortin tapahtuman salissa. Oli arvontaa ja kilpailuja. (Harmi ettei me koskaan järkätty mitään..) Naapurin Jani oli sitten ennustajana. Pimeä kankailla verhottu luola täynnä hämyisiä (joulu-)valoja...Ennustaja istuu keskellä huonetta, pöytänsä takana, huivi päässä. Saan valita, ennustaako hän kädestä,pallosta,korteista vai valoista. Pelotti ihan kamalasti ja valitsin kädestä (pelottavin vaihtoehto!). En muista mitä mulle ennustettiin, mutta se oli yksi hetki jolloin voitin pelkoni! :D

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?
Eeva oli mukava opettaja. Olin hänen kans kirjeenvaihdossakin ja se tuli mun 7v- synttäreille. (sain ihanan virkatun hiusrusetin). Toisaalta Eeva pakotti vasurit kirjottaan oikealla kädellä ja sanoi aina yhelle pojalle "äly hoi älä jätä" ja naputti sen päähän. Ristiriitasia tunteita siis opettajaa kohtaan.

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri?
Oon usein miettiny, miten ne sai kasvatettua meistä neljästä lapsesta niin "hyviä" ihmisiä. Me ollaan reiluja ja meillä on toimiva omatunto. Ei olla toilaitu huumeitten kans, ei olla näpistelty kaupassa. Me kunnioitetaan vanhempiamme ja toisiamme. Miten sitä osaiski sitten omien lasten kans. Kai se kaikki on kunnioituksesta kiinni. Meillä ei oo hyväksytty tupakointia tai alaikäisenä ryyppäämistä. Kai ne tiesi että me joskus teininä salakuljetettiin siideripulloja mökille, mutta en olisi koskaan kehdannut tulla humalassa kotiin. Kerran pikkuveli tuli, jolloin äiti otti vadin hälle sohvalle ja sanoi vain "jutellaampa sitten huomenna". Koskaan niitä ei oo tarvinnu pelätä, mutta kunnioitettu aina on.

21. Miten perheesi lomaili?
Meillä oli asuntoauto, jolla kierreltiin jossain. Matka tuntui tosi pitkältä vaikka luultavasti ei olla menty sataa kilometriä kauemmas kotoa :) Kotimaanmatkailua, tai oleilua kunnan omistamilla mökeillä(isä oli silloisella kunnalla töissä).

22. Lempiruokaasi natiaisena oli?
Ruoka on aina maistunut, näkeehän sen :D luultavasti muusi ja lihapullat tai muu vastaava.

23. Tupakoitiinko teillä vielä sisätiloissa?
Ei koskaan. Perheessä kukaan ei polttanut.

24. Mitä asioita pelkäsit?
Sillon tapahtui asioita, jotka myöhemmin oon tajunnu "yliluonnollisiksi". Ne pelotti sillon.

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia?
Ei. Toivottavasti joskus vielä on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...