25.9.2010

Mikä koti?


Milloin jotain paikkaa alkaa kutsua kodiksi? Opiskeluaikoina en sanonut mitään asuntoa kodiksi. Jos vahingossa niin tein, korjasin taatusti erehdyksen sanalla "kämppä". Edellinen paikka, jossa asuin, oli koti. Se oli mun koti vuoden verran ja luulin sen olevan sitä aina.

Taidan tehä tästä isomman asian, kuin se onkaan? yksi sana sinne tai tänne...vai onko? Missä teidän kotinne on? Onko teillä ollut niitä monta? Mulla on ollu kolme kotia, joissa oon asunu vanhempien kans. Mutta opiskelemaan lähdön jälkeen kaikki paikat (tuota viimeisintä lukuunottamatta) on olleet mulle vaan välietappeja, kämppiä, asuntoja, huoneita.

Tämäki asunto, huone...on vaan välietappi. Mutta minne? Vai osaisinko jopa tehdä tästä kotini? Osaisinko asennoitua, elää hetkessä, olla ajattelematta tulevaisuutta? Nyt on aika opetella.

Koti on siellä missä sydän on.

Missä ihmeessä mun sydän on? Onko se jääny muuttokuormasta?!

2 kommenttia:

  1. Sana "koti" on kyllä todella tunnepitoinen sana. Mies sanoi joskus, että "koti on siellä, missä on oma sänky" - turvapaikka, jossa painaa pää tyynyyn ja nukahtaa turvallisesti :).

    VastaaPoista
  2. mun tämänhetkinen sänkyki on pelkkä patja lattialla :D luulen että koti on siellä missä ei tunne olevansa vieras, saa olla miten haluaa. Asun nyt kimppakämpässä joten tää ei oo ihan mun valtakuntaa pelkästään. En oo ees koskaan pitäny tupareita missään kämpässä ja ajattelen että kun sitte joku paikka tuntuu kodilta, on hyvä syy juhlistaa sitä myös kunnon tupareilla :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...